top of page

ARCHIV

P.G.D.J. - Nový postgraduální program zaměřený na média

Aktualizováno: 10. 2. 2022

CEVRO ARENA 28. října 2021 oslaví první rok své existence. Nezahálíme a místo oslav představujeme nový a v českém kontextu unikátní profesní postgraduální program P.G.D.J. – Média a současné mediální prostředí, který je společným projektem vysoké školy CEVRO Institut, názorového portálu CEVRO ARENA, TV Nova a dalších partnerů.



Zajímají vás média? Jak fungují a kdo je tvoří? Píšete a chcete se v tom zdokonalit? Nebo se naučit vytvářet videoobsah, podcasty, či se zdokonalit v chápání fungování nových médií, jejich potenciálu i nástrah? A to vše pod vedením těch největších špiček v oboru?


Dvousemestrální studium nabídne posluchačům desítky přednášek, seminářů, diskusí a workshopů s nejuznávanějšími odborníky z řad mediálních manažerů, novinářů, teoretiků i osobností z byznysu a politiky. Součástí studia bude i praktický výcvik dle zaměření studenta v nejrůznějších českých mediálních domech a médiích.


Garanční board programu P.G.D.J. (Postgraduate Diploma in Journalism) tvoří první dáma českých médií Libuše Šmuclerová, ředitel zpravodajství TV NOVA Kamil Houska, prorektor CEVRO Institutu Tomáš Pojar, odborník na nová média a startupista Tomáš Pluhařík, Václav Mach, výkonný ředitel Unie vydavatelů a šéfredaktor CEVRO ARENY Jiří Š. Cieslar.


Mezi lektory najdete Libuši Šmuclerovou, Daniela Anýže, Jindřicha Šídla, Mirka Topolánka, Jiřího Peňáse, Kamila Housku, Petra Šimůnka, Pavla Žáčka, Jakuba Szántó, Kamilu Klausovou, Vladimíra Mlynáře a mnoho dalších.


Pokud chcete navázat kontakty v mediálním světě, setkat se a diskutovat s uznávanými profesionály z oboru a nechat se inspirovat jejich životními a profesními zkušenostmi, ať už jako budoucí novináři, mediální profesionálové či jen ze zájmu o média, pak máte jedinečnou možnost v programu P.G.D.J.


Postgraduální program PGDJ nechce suplovat standardní studium žurnalistiky. Přihlásit se do něj mohou jak studenti či absolventi žurnalistických oborů, tak i ti, kteří dosud působili mimo mediální svět, ale mají zájem do něj proniknout.


„Vím, že to může někomu připadat jako klišé, ale současný mediální svět je mnohem složitější, než by se vám mohlo po absolvování nějaké standardní školy tohoto zaměření zdát. Klasická média se učí fungovat vedle těch nových, nová jsou čím dál více ve vleku těch sociálních a stará osvědčená pravidla přestávají platit. Orientace v tomto prostoru je až děsivě náročná. Tohle už člověk nepochytá z knížek, i kdyby v nich ležel celé dny. Proto mi přijde velmi zajímavá myšlenka tohoto studia, kde se potkají lidé z oboru s těmi, kteří mají ambici média pochopit a ideálně se v nich také prosadit. Osobně se těším třeba i na to, že na této škole potkám nějakého talentovaného studenta, kterého následně rád přivítám v našem týmu na Nově“, říká jeden z garantů programu, ředitel zpravodajství a publicistiky TV NOVA, Kamil Houska.



První studijní skupina bude zahájena na jaře příštího roku. Bližší informace a jak se přihlásit najdete na stránkách programu. Dotazy rádi zodpovíme na emailu: pgdj@vsci.cz.



530 zobrazení

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page