top of page

ARCHIV

Názory, které mají váhu aneb Vítejte na CEVRO ARENĚ!

Proč by někdo v dnešní době rozjížděl nový internetový názorový deník? Vždyť přece v malém českém mediálním prostředí je takových platforem, které oslovují jen určitý segment náročnějších čtenářů, poměrně hodně: napravo Echo24, Info, Forum24, Hrot, Neovlivní…, nalevo Deník Referendum, A2Alarm, ad. Jaký by mělo smysl se k nim připojit? Co unikátního by muselo nové médium nabídnout, aby si našlo své místo a své čtenáře? Proč by to vlastně někdo dělal, když většina má co dělat, aby vůbec zaplatila provoz, nota bene v době pandemie koronaviru, kdy klesá placená inzerce?

Každý si na prvním místě jistě odpoví, že musí přijít se zajímavým obsahem, kterým se odliší od konkurence. A ten obsah musí tvořit autoři, kteří jsou známí a mají co říct. Pak by za ním rozhodně musel stát silný investor, který si může dovolit měsíce utrácet při budování nové mediální značky a získávání pravidelných čtenářů. Stejně to ale ekonomicky nebude dávat moc smysl, rozhodně ne jako business, který by měl pořádně vydělávat. Pak tedy musí být důvodem pro takový projekt nějaká agenda, kterou chce médium tlačit a prosazovat. U výše zmíněných názorových internetových platforem to je racionalizace diskuse o Evropské unii, zelené agendě, kritika oligarchizace země…, a na druhé boj proti bezbřehému kapitalismu, taktéž oligarchům, drancovačům zdrojů atd. Prostě, když ne business, tak za tím musí být politika!

Začněme u zkušeností autorů: místopředseda vlády, ministr zahraničí, ministr vnitra, velvyslanec v Izraeli, velvyslanec v USA, přední československý politický filosof, slovenská poslankyně, popularizátor kybernetické bezpečnosti, náčelník generálního štábu AČR, expertka na ochranu informací, rektor vysoké školy, autor ústavy, europoslanec…

Témata: Bezpečnost a krizové řízení, česká i zahraniční politika, kyberbezpečnost a ochrana informací, ekonomická analýza práva, politická filosofie…

Agenda: obrana liberálně-konzervativních hodnot, prosazování minimálního státu, ochrany osobní svobody a důraz na obranu a rozvoj euroatlantického spojenectví.

Tak přesně to tvoří a bude nabízet a prosazovat nový názorový portál CEVRO ARENA.

CEVRO ARENA chce být oknem do srdce vysoké školy CEVRO Institut a jejího intelektuálního bohatství. Můžete s některými autory nesouhlasit, považovat jejich názory za sporné, ale rozhodně je nemůžete ignorovat. Jsou to hlasy těch, kteří tvořili a tvoří novodobou českou politiku a výraznou měrou ovlivňují veřejné dění. Proto má CEVRO ARENA motto: “Názory, které mají váhu".

Od 28. října 2020 se tak odvážně zařazujeme mezi internetová názorová média. CEVRO ARENA je personálně a názorově propojená s vysokou školou CEVRO Institut založenou v roce 2006 v Praze. CEVRO ARENA se tak řadí do rodiny think-tanku CEVRO a vysoké školy CEVRO Institut. Chce být médiem, které přináší expertní názory na domácí i světové dění, podložené mnohaletou zkušeností odborníků, kteří patří k uznávaným personám českého veřejného života. Žádné české médium nedisponuje takovým množstvím špičkových "redaktorů" jako právě CEVRO ARENA. Těšit se můžete na články, komentáře, rozhovory, podcasty od autorů jako jsou Cyril Svoboda, Roman Joch, Tomáš Pojar, Alexandr Vondra, Magda Vášáryová, Aleš Špidla, Eva Škorničková, Josef Šíma, Otakar Foltýn ad.

„CEVRO ARENA chce být oknem do srdce vysoké školy CEVRO Institut a jejího intelektuálního bohatství. Můžete s některými autory nesouhlasit, považovat jejich názory za sporné, ale rozhodně je nemůžete ignorovat. Jsou to hlasy těch, kteří tvořili a tvoří novodobou českou politiku a výraznou měrou ovlivňují veřejné dění. Proto má CEVRO ARENA motto: “Názory, které mají váhu“, říká šéfredaktor CEVRO ARENY Jiří Š. Cieslar.

Univerzitní noviny

Zároveň je CEVRO ARENA unikátním projektem i proto, že jde o svého druhu ojedinělé “univerzitní noviny“. Vedle autorské tvorby bude na jednom místě nabízet vše zajímavé, co se na půdě vysoké školy CEVRO Institut odehrává: mezinárodní konference, semináře a projevy zahraničních hostů a expertů. Stejně tak se na tvorbě CEVRO ARENY budou podílet postgraduální studenti vysoké školy CEVRO Institut, kteří už často sami patří mezi špičky ve svých oborech.

„Univerzitní prostředí nám umožňuje klást si nepohodlné otázky, svobodně formulovat argument, hájit bez obav svůj postoj a zdokonalovat či korigovat ho ve světle nových poznatků. Učí nás hledat pravdu, nikoli ji zastírat ve snaze dosáhnout popularity nebo politického vlivu. CEVRO Aréna má za cíl vytvořit i mimo akademické prostředí obdobný prostor pro svobodnou a věcnou diskusi o palčivých problémech naší společnosti“, dodává rektor vysoké školy CEVRO Institut Josef Šíma.

A co o CEVRO ARENĚ říká zakladatel vysoké školy CEVRO Institut Ivan Langer:

„Vítejte v možná poslední pevnosti liberálů a konzervativců v Čechách, kde se pod jednou střechou kromě institucí se potkávají i lidé z celého světa, které spojuje jedno: víra ve svobodu, liberální demokracii, tržní ekonomiku a vládu práva. CEVRO Arena je nové dítě, které s námi pod touto střechou žije. Věřím, že i Vy se jejím prostřednictvím stanete součástí pevnosti Jungmannka!“

Chcete-li se stát součástí širší rodiny CEVRO(Institut)ARENY, zaregistrujte se u nás!


Redakce CEVRO ARÉNY

425 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page