top of page

ARCHIV

PREZIDENTSKÝ ZÁPASNÍK: český Richard Gere, Janečkův padák a prezidentská předvolební mše

Prezidentský zápasník se vrací po vynucené pauze způsobené jedním megalomanským Rusákem. Slibně se rozrůstající pole (možných) prezidentských kandidátů začalo s invazí ruských hord poněkud stagnovat. I nám v Prezidentském zápasníku bylo poněkud žinantní se tímto tématem po začátku konfliktu vůbec zabývat. Ale jak už to tak bývá, normalita války téměř za humny se stala realitou a v posledních týdnech se do prezidentského klání začaly zapojovat nové a velmi zajímavé přírůstky.


Koláž ZP, zdroj: FB Karel Janeček/bbb.com.

Ještě než se opřeme do nových zájemců o nejvyšší politický post, pojďme si společně udělat takovou malou inventuru těch starších, již i zde probíraných kandidátů. Stejně jako my, asi ani naši čtenáři moc netuší, co poslední dva měsíce dělali. Nelze než začít s naším oblíbencem Karlem Divišem.


Kluk z plakátu

Karel Diviš evidentně nehodil ručník do ringu ani po našem starším ironickém komentáři a poctivě se setkává s občany a sbírá podpisy pro svou kandidaturu. Zřejmě i nadále funguje jeho spolupráce s marketingovým géniem Tomášem Klvaňou. Z poslední doby tak nejvíce zaujal článek na serveru moda.cz, kde je Diviš připodobňovaný hollywoodskému krasavci Richardu Gerovi a v kterém se především dozvíte, že se nebojí vsadit na zajímavé detaily, jako jsou puntíky a proužky na košilích a zimních šálách. Můžeme konstatovat, že u této kandidatury je vše v pořádku a při starém. Naše jistota.



Jako Skála, jako

Komunistický kandidát Skála jede kampaň ve velkém stylu. Každý týden absolvuje dvě talkshow (tj. někde na internetech žvaní s nějakým konspiračním teoretikem, popř. praktikem), upozorňuje, že kádrově vzešel z extratřídy světových vůdců (což dokládá fotkou sebe s Fidelem Castrem) a každý týden se v sobotu od 14 hodin na Letenské pláni účastní mítinku vlastenců za demisi vlády (z ryze praktických důvodů bychom této veselé společnosti doporučovali přemístit mítink do salonku některé z holešovických pivnic, a pokud by byl obsazen, nevadí, soudruzi se případně vejdou i bokem pípy na stojáka). Pozoruhodné názorové výměny probíhají také na transparentním účtu tohoto vlasteneckého kandidáta. Někteří primitivní antikomunisté mu posílají příspěvky typu 0,01 Kč se vzkazem Tu mas halir komunisto svinskej. Tyto příspěvky pak PhDr. Skála, CSc. vrací s replikami, které nezapřou jeho argumentační virtuozitu, pro kterou je znám a díky které mu řada lidí nerozumí ani slovo; konkrétně nyní recykluje hlášku O peníze vypatlaného magora nestojíme. Čest.


Karel jako Zelensky

Excentrický kandidát Karel Janeček zabodoval krátce po ruské invazi na Ukrajinu, když v rozhovoru pro Deník N sebevědomě prohlásil, že by se zachoval podobně statečně jako ukrajinský prezident Zelensky, protože dle svých slov také zažil krizové situace, kdy mu mohlo jít o život, například při seskoku padákem. Detaily odmítl upřesnit, ale asi se mu zamotal padák (nejspíše zlatý). Zlomyslný český Twitter si pak z jeho slov vytvořil moc pěkný mem. Jinak u Janečka také vše při starém, téma svobody a protiepidemických opatření razí s chutí dále a také se v Praze setkal s indickým osvíceným mystikem a filantropem Sadghuru a společně řešili záchranu planety. Srdíčko.


Potentní, na beton

Kandidaturu oznámil další miliardář, Tomáš Březina, zakladatel a donedávna vlastník společnosti Best, která produkuje betonové stavební prvky (malou betonovou prefabrikaci), jak sám kandidát hned v prvním odstavci svého medailonku poněkud pedanticky upřesňuje. Jeho mottem je Nikdy jsem neselhal. Je evidentní, že neselže ani tentokrát, a pokud by úplnou náhodou v dobývání Pražského hradu neuspěl, bude to (jak se s tím setkáváme i u jiných miliardářů, zejména jednoho, jehož úpění je v posledních letech všudypřítomné) zajisté kvůli selhání někoho jiného. Zřejmě voličů. To již dopředu naznačuje provolání na jeho předvolebních stránkách: Ale hlavně teď jsem jedním z Vás. Jsem ten, kdo chce změnu, ale opravdovou změnu. Nenechte mě v tom.


Opravdový kandidát

Do prezidentského klání konečně vstoupil kandidát s teologickou průpravou, exfarář a komunikační expert Ivo Mareš. Akcent své kandidatury chce směřovat směrem k chudým a společensky vyčleněným, a to pod heslem léčby impotentního státu. Celá jeho kandidatura zatím působí sympaticky skromně a opravdově, takže ani nemáme potřebu si z její potence jakkoli dělat legraci. Jen je škoda, že se duchovní službě již nevěnuje, protože například takové prezidentské předvolební mše v rámci kampaně jsme tu ještě neměli. Ale jako marketingový expert třeba tuto hozenou rukavici od Prezidentského zápasníku ještě zvedne. Amen.


Opravdový nekandidát

Naopak Josef Středula zatím podle vlastních slov kandidátem není a pouze se uchází o podporu lidí. To je důkaz toho, že není kandidátem v řekněme zemanovské logice. Na druhé straně je nepopiratelné, že Středula je jedním z realistických kandidátů. A pro všechny případy si začněme nacvičovat skřípění zubů, s nímž ho budeme volit, bude-li v druhém kole protikandidátem některého ze sebelítostivých miliardářů právě on. Ať je tedy vaše slovo ‚Ano' ano a ‚Ne' ne.

 
 

Vážení a milí čtenáři, takový byl poslední Prezidentský zápasník. Zůstaňte s námi v kontaktu, chystáme toho hodně.


Redakce CEVRO ARENY.



 

Prezidentský zápasník sleduje formou nepravidelných zápisků nadcházející drama prezidentské kampaně. Nyní jsme ve fázi expozice, která započala již výsledkem posledních sněmovních voleb. Čeká nás tedy kolize a krize v podobě předvolební kampaně, pak peripetie samotných voleb a posléze jejich výsledek, který může nabýt podoby buď katastrofy nebo katarze. Prezidentský zápasník bude po celou tuto dobu stát při Vás!

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page