top of page

ARCHIV

PREZIDENTSKÝ ZÁPASNÍK: Předvolební nuda I.

Téma prezidentských voleb a aktivita potenciálních i vyhlášených prezidentských kandidátů je v posledních týdnech poněkud ve stínu bezpečnostní krize (zatím jen) na hranicích s Ukrajinou. I když by se mohlo zdát, že se na tomto poli vůbec nic neděje, podařilo se Prezidentskému zápasníku získat alespoň útržkovité informace, nepotvrzené spekulace a více či méně nesouvisející oslí můstky: Tužme se! Kandidáti s prýmkami. Drama do poslední koblihy. Prezident s projektem. Kolorit Paroubek. Kde je Diviš? Absence Bobošíkové a Srdce jako prezidentka Rohanová musíš mít!



Tužme se!

Ve volbách se rozhodovalo mezi Havlíčkem a Okamurou. Klid, zatím šlo jen o volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny a samozřejmě, toto je občasník věnovaný volbám prezidentským. Ale raději si takto průběžně zvyšujme psychickou odolnost, kdo ví, co jednou vzdálenější budoucnost přinese.


Kandidáti s prýmkami

Vláda konečně jmenovala plukovníka Koudelku ředitelem BIS. To je velmi dobře. Další bývalý a mediálně známý vysoký důstojník s eventuálními společenskými a politickými ambicemi by byl rok před prezidentskými volbami tím posledním, co by česká politika ještě potřebovala.


Drama do poslední koblihy

Andrej Babiš na volebním sjezdu ANO sdělil, že rozhodnutí, zda kandidovat na prezidenta bude či nebude, oznámí až v září, tedy v nejzazším možném termínu. A známá česká influencerka Alena Schillerová na Primě prohlásila, že Babiš je autentický v tom, že ještě není rozhodnut, zda nakonec na prezidenta kandidovat opravdu bude či nikoli. Řekněme si to na rovinu, je to vskutku napínavé drama a nikdo netušíme, jak to dopadne.


Prezident s projektem

Poslanec Farský v uplynulém týdnu složil mandát poslance, neboť po volbách přišel s tím, že na mnoho měsíců odjíždí do USA na Fullbrightovo stipendium komponovat jakousi esoterickou esej o tom, jak se může Evropská unie stát Spojenými státy. Ačkoli už o své cestě do USA věděl dávno před volbami, utajil to jak před voliči, tak před spolustraníky. V budoucích debatách prezidentských kandidátů by se proto moderátor neměl opomenout přítomných zájemců o Pražský hrad zeptat, jestli náhodou nemají také nějaké tajné stipendium, na které by chtěli po svém zvolení odjet. Na druhé straně, český prezident coby prostý student na nějaké zapadlé americké univerzitě, z toho by jednou mohl být celkem hezký námět na romantickou komedii.


Kolorit Paroubek

Retro je v poslední době v módě. Milovníci starých časů mohli minulé pondělí na svátek všech zamilovaných zavzpomínat na zašlou slávu emeritního předsedy vlády a ČSSD Jiřího Paroubka, byť tedy jen prostřednictvím schůzky přes aplikaci ZOOM. Spolek Demokratické fórum totiž uspořádal první ze sérií debat s potenciálními kandidáty na prezidenta. Účastníci meetingu se měli dozvědět Paroubkovy názory na ukrajinsko-ruskou krizi, kauzu Vrbětice či současnou finanční situaci ČSSD. A na okraj zřejmě i na to, zda nakonec podlehne naléhání tisíců a tisíců podporovatelek a podporovatelů a stane se prezidentským kandidátem. Bohužel vám ale nemůžeme sdělit, jak to celé dopadlo, dokonce ani to, zda se tento meeting nakonec konal. Upřímně jsme na něj totiž zapomněli. Tím bychom asi možnou prezidentskou kandidaturu a vůbec vyhlídky potenciálního kandidáta Paroubka mohli tak nějak uzavřít. Ale vůbec nepochybujeme, že se zase připomene před nějakým dalšími volbami za pár let. A tak pořád dokola.


Kde je Diviš?

Bohužel také nemáme žádné zprávy o aktivitě kandidáta Diviše. Buď se věnuje drobné práci po vlastech českých bez potřeby publicity, nebo jako bývalý olympijský sporťák momentálně sleduje dění na olympiádě v totalitní Číně. Buď jak buď, v jeho případě je to asi stejně jedno.

 
 

Absence Bobošíkové

Co nás ale v Prezidentském zápasníku maličko znervózňuje je absence Jany Bobošíkové. Tato výrazná dáma a aktérka snad všech voleb v posledních dvaceti letech jako by zmizela z veřejného života. Ale možná ještě chystá nějaké překvapení. Přeci jenom prezidentská kandidatura bez Jany Bobošíkové by byla neúplná. Času má ostatně ještě dost.


Srdce jako prezidentka Rohanová musíš mít!

Prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová oznámila svoji kandidaturu na prezidentku České republiky. Cílem České asociace povinných je „prosadit výkon exekuce bez ponižování povinného a zbavování ho lidské důstojnosti“. Vzhledem k počtu exekucí v ČR by se v případě jejího úspěchu mohly obě její prezidentské funkce klidně spojit do „Prezidentky České republiky povinných“. Kandidátka kandiduje dle jejích dostupných vyjádření s programem všeobecného dobra a ženskosti, pokud má tedy na nějaký program zrovna náladu. Těžko říci, komu bude ubírat nejvíce hlasů. Ale napadá nás už vícero, zatím nerozhodnutých, ale už i rozhodnutých, kandidátů, kterým jde rovněž o všeobecné dobro, jejichž chování má určité femininní rysy a s programem si vesměs příliš hlavu nelámou. A někteří z nich dokonce nejsou Andrej Babiš.


Vážení a milí čtenáři, takový byl poslední Prezidentský zápasník. Zůstaňte s námi v kontaktu, chystáme toho hodně.


Redakce CEVRO ARENY.


 

Prezidentský zápasník sleduje formou nepravidelných zápisků nadcházející drama prezidentské kampaně. Nyní jsme ve fázi expozice, která započala již výsledkem posledních sněmovních voleb. Čeká nás tedy kolize a krize v podobě předvolební kampaně, pak peripetie samotných voleb a posléze jejich výsledek, který může nabýt podoby buď katastrofy nebo katarze. Prezidentský zápasník bude po celou tuto dobu stát při Vás!

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page