top of page

ARCHIV

PREZ. ZÁPASNÍK: Za co může Bedřich Smetana? Superbabiš v superdebatě na supernově. Odstup Satane!

POSLEDNÍ PŘEDVOLEBNÍ PREZIDENTSKÝ ZÁPASNÍK: Černým koněm prezidentské kampaně se překvapivě stal zmatený senior Jaroslav Bašta. Naděje do něj vkládají jak příznivci konspiračních teorií a národovci, tak i protibabišovský tábor. V čem ovlivnil kampaň skladatel Bedřich Smetana? Kluk z plakátu Karel Diviš si spletl Národní muzeum s boxerským ringem. Michal Hašek obvinil Středulu ze zrady! A proč by zvolení Trautenberka pomohlo česko-německým vztahům?



Vycházející hvězda Bašta

Hvězdou posledních dnů prezidentské kampaně se poněkud nečekaně stal zmatený senior nasazený do voleb Tomiem Okamurou. Se stoupajícími preferencemi vzbuzuje Jaroslav Bašta minimálně v očích protibabišovského tábora velké naděje. Dokonce až takové, že i význační influenceři jako například datový analytik Petr Ludwig či píárista Jakub Horák, začali na sociálních sítích horovat za Baštovu volbu pod heslem: čím víc Bašty, tím méně Babiše.


Úvaha se to zdá být logická, ale představa, že se nakonec ve druhém kole prezidentských voleb budeme nuceni rozhodovat mezi dvěma B, je nesnesitelně drásavá. Petře, Jakube, všeho s mírou!

Diviš v ringu

První velkou prezidentskou debatu opanoval námi oblíbený kluk z plakátu, český Richard Gere Karel Diviš, který nejen do budovy Národního muzea vlétl jako do boxerského ringu, evidentně posilněný nedovolenými prostředky. Hned úvodem hlavní oponenty pozurážel: generála Pavla označil za dezertéra a Nerudovou po jakešovsku za docela sympatickou dámu. Nepřekvapilo proto, že o pár dní později se v rozhovoru pro novinky.cz rozpovídal o své víře v teorii panspermie a existenci UFO. To bylo zřejmě moc i na hlavního stratéga Divišovy kampaně Tomáše Klvaňu, který podle informací PZ spolupráci s mimozemským kandidátem Divišem na hodinu ukončil. Každopádně je třeba ocenit dosavadní dobře odvedenou práci.



Šok u Bašty: Za co může Bedřich Smetana?!

Pozoruhodným úkazem v debatě ČT byla již zmiňovaná hvězda Jaroslav Bašta, který během celého vysílání ani jednou neměl potřebu odpovědět na dotaz moderátora Řezníčka a vedl si své zmatené konspirační monology. Na první pohled se jednalo o kandidátovu ostentativní aroganci a ignoraci zavedených pořádků, nicméně zdroje Prezidentského zápasníka přinášejí zcela jiné vysvětlení stavějící Baštovo chování do jiného světla: Bašta je totiž potomkem slavného českého skladatele Bedřicha Smetany! Jak víme ze školních lavic, hudební skladatel trpěl na konci života hluchotou, halucinacemi a z toho vyplývající paranoiou. Jak prosté!


Zrada na Socdem!

Sociální demokracii se prostě nedaří. Nestačí, že se nedostala do Sněmovny, že umořuje dluhy, málem přišla o Lidový dům a všichni se jí smějí, ale ještě jí vrazil dýku do zad nebo snad zatloukl poslední hřebíček do víka její rakve levicový kandidát a předseda odborů Josef Středula. V sobotu se s představiteli Socdem fotil na 44. sjezdu strany v Brně (přiznejte se, věděli jste, že Socdem měla o uplynulém víkendu sjezd?!), aniž by je informoval o tom, že o dva dny později z prezidentské volby odstoupí. Potentáti Socdem se tak cítí podvedeni a někteří, zejména Michal Hašek, mluví rovnou o zradě (sic!). Ovšem potenciální Středulovi voliči vědí, že levicový kandidát v peletonu stále je, a ještě jej soud zprostil obžaloby.


Zrada na Rohanové!

Prezidentskou kandidátku Denisu Rahanovou zradil ÚS, když smetl její pohrobkovskou kandidaturu. Vědeckými analytickými nástroji jsme vědecky analyticky znástrojovali, že pokud za tím stojí ÚS, tedy v plném znění ÚSÁ, tak to znamená, že Rohanovou o kandidaturu připravila SíAjEj. Logika, náhoda, nemyslíme si, sdílejte to, než to smažou, a tak dále a tak podobně.


Babišova pařížská spojka

Kandidát Babiš, sotva v Praze unikl pomyslné gilotině v kauze dotace farmě Čapí hnízdo, už vyrazil za francouzským prezidentem Macronem. Samozřejmě nejde o podporu ve vrcholící prezidentské kampani. Podle tiskové zprávy setrvali oba velikáni (nebo dejme tomu alespoň prostředníčci) dlouhých 40 minut v družném rozhovoru tête-à-tête. Podle našich zdrojů měl rozhovor trvat déle, ale prezident země galské drůbeže (btw odtud patrně pramení Babišova náklonnost k Francii: la Patrie mu tklivě připomíná jeho vodňanskou investici) již po 40 minutách společného setkání náhle zrudl a úprkem opustil jednání směrem, odkud se ozývalo telefonní vyzvánění matně připomínající rytmus častušky.

 
 

Naděje má jméno Janeček

ČTK přinesla zprávu, že matematik, esoterik, podnikatel, hráč deskových her, muž mnoha tváří a partnerek, jezdec na různých podivných věcech a majitel ocelového břišního svalstva Karel Janeček se nebude (samozřejmě to platí v tuto chvíli, tj. v logice tzv. vtutochvílismu) za pět let znovu účastnit volby prezidenta republiky. Janeček se měl vyjádřit, že společnosti chtěl jako prezident donést inspiraci v kritické době. „Ta doba je teď, nemyslím si, že by byla otevřena za pět let,“ tento guru konkrétně uvedl. Bereme jej za slovo a na dobu za 5 let, kdy současnou kritickou dobu nahradí absolutní pohoda a tabáček se už těšíme. Tedy tabáček už asi kvůlivá všelijakým regulacím nebude, stejně jako auta, krby, jaderné elektrárny a olověné patrony, anebo se tu možná naopak už bude mluvit rusky či mandarínsky, ale celkově je výhled na Karlovu nekandidaturu jistou nadějí na alespoň malé zlepšení v mezích zákona.


Babiš astronomický

Ing. Andrej Babiš po vzoru Ing. Miloše Zemana ignoruje před prvním kolem prezidentské volby v podstatě všechny předvolební debaty. Zdůvodňuje to mj. tím, že média chtějí z předvolebního klání udělat show. A proto prý výjimku udělá jen v případě superdebaty na Nově. Snad si to jako inženýr ekonomie nesplete a místo do superdebaty na Nově nevyrazí do debaty na nějaké supernově. Sice by to v takovém případě zřejmě byl tzv. raketový vzestup před prvním kolem, ale místo na telce bychom jej museli sledovat hvězdářským teleskopem. Ne že by to na věci cokoli měnilo. Na liberální části Twitteru by se to hemžilo astrofyzicky sofistikovanými hejty, zatímco v řetězových e-mailech by se upozorňovalo, že Fialova vláda pro lidi nikdy na rozdíl od Sovětského svazu a Andreje Babiše do vesmíru nevyrazila a že být to na Pekarové Adamové, tak by tchajkonauti do vesmíru létali bez skafandru, zabalení jen do zlořečeného svetru.


Odstup Satane!

Publicistická hodnocení, jakož i příspěvky odborníků všeho druhu na sociálních sítích hýří názory, který další kandidát by měl, či neměl, dále odstoupit z prezidentské volby. Podle našeho mínění by bylo zdaleka nejčestnější, pokud by nakonec odstoupili kandidáti všichni. Popřípadě by mohl být formou celonárodní aklamace za prezidenta zvolen J.Cimrman, Krteček nebo třeba Trautenberk (coby vstřícné gesto vůči našim někdejším sudetoněmeckým spoluobčanům). Bylo by to stejně jedno a byl by klid.


Vážení spoluobčané, Prezidentský zápasník se samozřejmě nesníží k tomu Vám doporučovat koho volit, ale rozhodně nehlasujte pro Karla Diviše! Ale máme Tě jinak rádi, Karle!


 

Prezidentský zápasník sleduje formou nepravidelných zápisků nadcházející drama prezidentské kampaně. Nyní jsme v konečné fázi kampaně, čeká nás už jen peripetie samotných voleb a posléze jejich výsledek, který může nabýt podoby buď katastrofy nebo katarze. Prezidentský zápasník ale celou dobu stojí při Vás!


529 zobrazení

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page