top of page

ARCHIV

Obrázek autoraCEVRO ARENA

Džihád na novináře, trubka v Budějovicích a bude Timmermans unijním Robespierrem?

Nikoli jen významné události uplynulého týdne ve Zpětném projektoru: V Budějicích jako v Brně. Džihád na Miroslava Koreckého. Bohuslav Sobotka nezaplatil. Konečně Volní! A velká zelená revoluce.


Zdroj: hrdelnipravo.cz/koláž ZP.

V Budějicích jako v Brně

V Českých Budějovicích se minulý týden odehrála scéna, kterou bychom - popravdě řečeno - očekávali spíše v Brně: policisté přijali oznámení na tísňové lince, že v Mlýnské stoce v centru Budějovic stojí nahý muž, který - jak zjistili policisté na místě - byl opravdu nahý, a sebevědomě službu konajícím příslušníkům tvrdil, že ve stoce dělá vodovodní trubku. Nenudili se ani ve Strakonicích, kam zavítala přímo na policejní stanici nejmenovaná žena, která po policistech požadovala policejní doprovod s tím, že je nejvyšším vojenským i policejním velitelem a policisté jí musí zajistit transport. Také policistům předepsala jejich ústroj a trvala na převozu beze zbraní. Jihočeští policisté ženu poslechli a beze zbraní transportovali na psychiatrii. Dobrá práce.


Džihád na Miroslava Koreckého

Miroslav Korecký, komentátor holdingového tisku MF DNES publikoval glosu, kde se opřel do databáze expertek Asociace pro mezinárodní otázky a vůbec do mladých českých odbornic na klima, které studovaly na zahraničních univerzitách, absolvovaly stáže na Filipínách a prováděly výzkum v Africe namísto toho, aby rodily děti a staraly se o domácnost. Vlna nevole progresivistů, která se strhla na sociálních sítích, byla ještě o fous silnější než záplavy, které ve stejné době sužovaly naše západní sousedy. Ozvaly se mnohé kritičky, například řada pirátek, Apolena Rychlíková i feminista srdcem, ale maskulinista svalem, Kamil Fila a nebyla to hezká slova na adresu holdingového komentátora, raději je nebudeme publikovat. My v ZP máme potřebu se kolegy Koreckého zastat, neboť žánr recese máme rádi a občas jej (snad) i zde pěstujeme. V tomto smyslu se glosa Koreckému nebývale povedla.


Bohuslav Sobotka nezaplatil

Bohuslav Sobotka opustil Sociální demokracii. V tichosti, bez mediálního humbuku, prostě nezaplatil členské příspěvky. Vyvolal tím upřímnou vlnu sympatií napříč politickým spektrem, snad jen v samotné Sociální demokracii si toho v zápalu boje o záchranu strany ani nevšimli. Pochopitelně.


Konečně Volní!

Volný Blok získal v poslední době na své kandidátky více osob zvučných jmen (byť jde o zvučení už spíše v médiích poněkud nevalné pověsti a kolotočářsky působícího layoutu) než většina ostatních stran dohromady. Budoucí složení Sněmovny vidíme jednoznačně: SPOLU + (v zásadě i ten) PIRSTAN + (chtě nechtě i) ANO budou mít dohromady 99 mandátů a o zbytek se podělí strany, mezi kterými budou Pitomiovci působit jako hloubaví političtí intelektuálové s jasným, přiměřeně proevropsky zodpovědným programem. A tradiční taktika zavřít oči a myslet na Anglii tentokrát nebezpečně zavání Czexitem. Takže babo raď…


Velká zelená revoluce

Evropská komise na den výročí dobytí Bastilly představila principy budoucího zeleného údělu pro Evropu. Takto zvolené symbolické datum nás lehce zneklidňuje, neboť paralel, které na něj logicky navazují, je možné s trochou škodolibosti vést celou řadu. A jedna paralela nepěknější než druhá. Bude Timmermans unijním Robespierrem? Bude zaveden nový letopočet s počátkem k okamžiku schválení zeleného údělu? A bude jeho prosazení vyžadovat celounijně horečnatou činnost alternativními zdroji energie poháněných gillotin? Obrazně-hyperbolických nebo skutečných? Udělá pak pořádek až nějaký Francouz nevelkého vzrůstu? A vědí o tom už v Brně, resp. ve Slavkově?


Vážení a milí čtenáři, takový byl Zpětný projektor, přejeme Vám krásný týden.


Redakce CEVRO ARENY.


 

Zpětný projektor přináší každé pondělí komentář k dění uplynulého týdne, nikoli nutně jen k významným událostem. Jedná se o nedůsledný retrospektivní editorial minulého týdne na CEVRO ARENĚ, ale i jinde.




540 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page