top of page

ARCHIV

Budování státu: inovace, nebo stagnace?

Vysoká škola CEVRO ve spolupráci s partnery z Future Forces Forum (FFF), Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu (AOBP) a Centrem transatlantických vztahů (PCTR) pořádá dne 18. ledna 2024 od 13 hodin špičkově obsazenou konferenci s peroutkovským názvem Budování státu: inovace, nebo stagnace?



Inovace a rozvíjení nových schopností jsou klíčovým aspektem moderního světa a Česká republika si nesmí nechat ujet vlak. Proto ve spolupráci s partnery přicházíme s akcí zaměřenou na zdůraznění klíčové role inovací v ekonomice.


Chceme propojit odborníky, podnikatele a zástupce státu, aby diskutovali o nejnovějších trendech a vývoji v oblastech technologie, vědy a byznysu.


Program konference zahrnuje 3 panelové diskuse a inovační workshop:

V prvním panelu zaměřeném na důležitost inovací pro ekonomiku, konkurenceschopnost a pro zajištění bezpečnosti a obrany ČR budou diskutovat prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek, bezpečnostní analytik Otakar Foltýn z Vojenské kanceláře prezidenta republiky ČR, vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáš Kopečný a Marek Šimandl, generální ředitel Generálního ředitelství cel.


Druhý panel se bude věnovat klíčovým směrům inovačních projektů pro ekonomiku/konkurenceschopnost i pro zajištění bezpečnosti a obrany ČR. Pozvání do druhého panelu přijali Jan Paďourek, vrchní ředitel sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání Ministerstva vnitra ČR, Miroslav Feix, ředitel sekce plánování schopností Ministerstva obrany ČR, Jana Žaludová, ředitelka Prague.bio, a bezpečnostní analytik Pavel Štalmach z Vysoké školy CEVRO.


Ve třetím panelu se budou diskutovat procesní a institucionální podmínky pro úspěšnou realizaci inovací. Co je potřeba udělat a nastavit z pohledu veřejného a soukromého sektoru proberou viceprezident CSG Aerospace Bohuslav Přikryl, René Samek z Czechinvestu, Vít Horký, zakladatel Czech Founders, a startupista Tomáš Pluhařík.


S přednáškou na téma Proč veřejné snahy o podporu podnikání a venture kapitálu selhaly – a co s tím dělat? vystoupí profesor Josh Lerner z Harvardské univerzity.


Doprovodným programem konference budou i ukázky inovačních technik v rámci praktického workshopu.


Na konferenci Vysoká škola CEVRO také představí nový postgraduální studijní program MPA s názvem Inovační management a partneři představí FFF inovační akcelerátor.


Konferenci bude moderovat František Mičánek, brigádní generál v záloze z Vysoké školy CEVRO. Úvodní slovo pronese Ivan Langer, předseda správní rady Vysoké školy CEVRO.


Cílem konference je přispět k výměně myšlenek a spolupráci mezi různými sektory tak, aby se podpořilo inovační myšlení a jeho aplikace v praxi. Konference také nabídne možnost networkingu, při kterém mohou účastníci navázat nové kontakty a rozšířit své profesní sítě.

 

Podrobný program naleznete na webových stránkách konference.


Registrace na konferenci: marketing@vsci.cz.


Registrace na Inovační workshop, který proběhne v rámci konference, provedete na tomto odkazu.


Staňte se součástí vznikající inovační sítě!






110 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page