top of page

ARCHIV

Zemanovi experti perlí, dvojníci v politice a Tálibové zalehávají na českých matracích

Nikoli jen významné události uplynulého týdne ve Zpětném projektoru: Miloš objevil Ameriku. Minimálně jeden Babiš v každém volebním obvodě. České matrace v rukou Tálibánu. No pasarán skrz Prahu! S realitou se nemazlit a pravdomluvný Hamáček.


Expertní tým MZ, zdroj: FB lánský mluvčí Ovčáček.

Miloš objevil Ameriku

V neděli v Lánech zasedl expertní tým Miloše Zemana, a to dokonce za účasti ministrů obrany a zahraničí (v tomto případě tedy konkrétně těch českých). Jak na sociálních sítích informoval hradní, nebo snad lépe lánský mluvčí Ovčáček, identifikovali tito experti pro Českou republiku dvě bezpečnostní rizika: migrační a teroristické. Je to samozřejmě analýza rizik briskní, podobně jako když reportér jedné soukromé televize v zimě ukazoval, že voda v lahvi zmrzne. V podstatě se proti tomu nedá nic namítnout, jen souhlasně pokývat hlavou a možná si rvát vlasy, že vás to taky nenapadlo. Mimochodem, víte, kdo je členem expertního týmu Miloše Zemana, který se mimo jiné věnuje otázkám mezinárodní bezpečnosti? Seznam bezpečnostních expertů, resp. hrozeb najdete zde.


Minimálně jeden Babiš v každém volebním obvodě

Parlamentní volby nečekají jen Českou republiku, ale i Rusko, a to o několik týdnů dříve. Předvolební kampaň v našich podmínkách běží (zatím) očekávatelně. Opozice se sice mocně snaží, ale Babiš jí pořád ujíždí o parník. A přitom by stačilo být podobně kreativní jako mnohem početnější a zkušenější příznivci Vladimira Vladimiroviče. V Petrohradu byla překvapivě umožněna kandidatura jednoho opozičníka, liberála Borise Višněvského. Jakousi podivnou náhodou ale ve stejném obvodě kandidují další dva Borisové Višněvští, dokonce velmi podobného vzezření. Proč to ještě žádnou naši opoziční stranu nenapadlo? Vždyť v parlamentních volbách v roce 2013 se do Sněmovny dostali hned dva Babišové! Teď to zkoušejí dva Okamurové. Že to opozici nenapadlo a nenasadila do všech 14 krajů minimálně jednoho Andreje Babiše, je kolosální selhání. A nespasilo by to ani eventuální nasazení Andreje Babiše ml. Hergot.


České matrace v rukou Tálibánu

Média se v týdnu zabývala zásadním tématem, a to škodami, které český erár utrpěl tím, že z Afghánistánu nebylo možné odvézt veškerý materiál využívaný naší diplomatickou a vojenskou misí. V Kábulu tak prý zůstal kancelářský nábytek, matrace a nějaké rozbité kontejnery. S jistou znalostí české byrokracie a finanční kontroly musíme jednoznačně říci, že českým vojákům, kteří evakuaci z Kábulu zajišťovali, to vysvětlování příslušným ekonomickým odborům a jiným kontrolním institucím ani trochu nezávidíme. Teprve teď zjistí, co to ve skutečnosti je džihád!


No pasarán skrz Prahu!

Ing. Zeman vyzval v týdnu MUDr. Hřiba, aby zjednal nápravu katastrofální dopravní situace v Praze, kterou se v posledních týdnech nedá projet. Od někoho, kdo blokuje průchod Pražským hradem už x let, to sedí.


S realitou se nemazlit!

Jan Hamáček a Jana Maláčová jsou přesvědčeni, že se sociální demokracie i po nadcházejících volbách do sněmovny dostane, a bude mít příležitost prosazovat svůj program. Nutno říci, že žádný z posledních průzkumů veřejného mínění možnost materializace této fantazie nenaznačuje. A to ani poslední průzkum STEMu, který býval v minulosti SocDem (samozřejmě zcela nezávisle) poněkud nakloněn. Vůbec se zdá, že snad nějaké úkazy na Slunci měly negativní vliv na práci některých jedinců s realitou. Například hlavní vyšetřovatel kauzy Bečva se pokusil z případu sám sebe odvolat. Dále jsme získali dojem, že většina obyvatel české kotlinky se zaradovala, že po lezavě chladném srpnu zase na pár dní zasvítilo slunce. Jaký omyl! Dle ČHMÚ patřilo uplynulé léto k 10 % nejteplejších za posledních asi 250 let. Ach ty statistiky! A konečně, Evropská komise se rozhodla ztrestat Polsko za nedostatečnou úroveň tamního právního státu něčím důraznějším, než byly dosavadní slovní apely, a navrhla Soudnímu dvoru EU uložit v dané věci finanční sankce. To určitě zabere. Jen asi výsledek bude u našich tvrdohlavých severních sousedů bohužel poněkud jiný, než si evropské orgány představují.


Pravdomluvný Hamáček

Vicepremiér Jan Hamáček v úterý podával vysvětlení detektivům z Národní centrály proti organizovanému zločinu, která jej podezřívá hned ze dvou trestných činů v kauze jeho neuskutečněné cesty do Moskvy, kde chtěl zobchodovat vakcínu Sputnik V. Tuto cestu překazilo odhalení výbuchů ve Vrběticích a jak sám Hamáček následně tvrdil, vlastně žádnou cestu nepřipravoval, jednalo se přece o kamufláž. Samotný výslech Hamáček odmítl komentovat s tím, že vše probíhalo v režimu tajné, ale že vyšetřovatelům řekl celou pravdu. Takže nám věší bulíky na nos a detektivům to všechno řekne. To není fér!


Vážení a milí čtenáři, takový byl poslední Zpětný projektor, přejeme Vám krásný týden.


Redakce CEVRO ARENY.


 

Zpětný projektor přináší každé pondělí komentář k dění uplynulého týdne, nikoli nutně jen k významným událostem. Jedná se o nedůsledný retrospektivní editorial minulého týdne na CEVRO ARENĚ, ale i jinde.

547 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page