top of page

ARCHIV

PODCAST: Kaczyński jako druhý Putin? Český pohled na Polsko je často povrchní až hysterický

Polsko pohledem bezpečnostního analytika Milana Mikuleckého, vrcholného manažera Kamila Čermáka a bývalého disidenta, zpravodajce a diplomata Jaroslava Kuchyni.



V Polsku se blíží volby a některé hysterické komentáře v českých médiích popisují předsedu vládnoucí strany PiS Jarosława Kaczyńského jako druhého Putina, který v Polsku likviduje demokracii. Tamní předvolební atmosféra je vyostřená.


Jak vládnoucí strany, tak opozice často balancují na hraně slušnosti, ale Polsko po volbách rozhodně nespadne do propasti. Ostatně ve svých dějinách již prošlo jinými zkouškami.


Pokud se chcete o dnešním Polsku dozvědět něco od lidí, kteří ho reálně znají, tento díl je právě pro vás.




Milan Mikulecký má zkušenosti z vysokých manažerských pozic v byznysu i státní správě, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Jeho velkou zálibou jsou historie vojenských konfliktů, politická geografie, cestování a pilotování historických letadel. V současné době studuje na vysoké škole CEVRO Institut.


Kamil Čermák je předsedou představenstva a generální ředitel ČEZ ESCO, a.s. V minulosti působil i jako reportér a moderátor v České televizi a následně jako mluvčí a poradce ministra průmyslu a obchodu. Vedoucí manažerské pozice zastával ve společnostech Czech Telecom, České Aerolinie, BM Management (private equity), ČEZ Polska a řídil mediální dům Economia. Je prezidentem Institutu členů správních orgánů (CIOD) a předsedou správní rady Národního centra energetických úspor.


Jaroslav Kuchyňa je bývalý diplomat a zpravodajský důstojník. Před rokem 1989 byl spolupracovníkem rozhlasových stanic Rádio Svobodná Evropa a Hlas Ameriky. Aktuálně se soustřeďuje na problematiku střední Evropy a také na problematiku teroristických hrozeb z oblasti Blízkého východu. Působí jako senior fellow Centra transatlantických vztahů vysoké školy CEVRO Institut.

 

Zveřejňujeme se souhlasem autora podcastu.


140 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page