top of page

ARCHIV

GLOSA: Nadvakrát zneužitý Babiš junior

Andreje Babiše juniora je v posledních týdnech všude plno. Kdekdo se s ním fotí, setkává a kvituje, jak bojuje proti svému otci. Stojí totiž proti sobě zlý a hodný Babiš. Když se proti selfiem s juniorem někdo ozve, hned to schytá. Jako třeba europoslanec Jan Zahradil.


Zdroj: Twitter Miroslava Kalouska.

Ten, kterého nemohla několik let česká policie vyslechnout v případě Čapího hnízda, se před několika týdny vrátil do republiky. A hned to Andrej Babiš mladší rozjel ve velkém stylu. Vydal se na pomoc tornádem postižené Moravě, kde na stylizovaných fotografiích docela vtipně parodoval svého otce a jeho financministryni Schillerovou, stihl se omluvit Miroslavu Kalouskovi za výrok Babiše seniora, že Kalousek „zabil cez padáky“, a krátce na to se s ním potkal na pivu. Vedle toho začal bojovat za očištění svého jména a údajnou cenzuru v českých médiích, která o něm nepíší pravdu v souvislosti s tím, že sám na policii nechtěl vypovídat.


Přes ostřejší slovník totiž Zahradil položil poměrně relevantní otázku, nad kterou by se mnozí měli zamyslet bez emocí a urážek: Je vkusné, aby politici Spolu využívali Babiše juniora ve své kampani a zapojovali se tak do dramatického „boje“ syna s otcem?

Motivů, které Babiše juniora k těmto kouskům vedou, asi bude více. Vedle pomsty otci, který jej zatáhl do kauzy Čapí hnízdo a pak ho údajně nechal uklidit na Krym, očištění vlastního jména, či možná i budování vlastní značky pro další politickou budoucnost. Kdoví.


Česká média (samozřejmě nikoli ta, která spadají do holdingu Agrofert) Babišovi juniorovi dávají slušný prostor. Nelze se jim divit, je to až divadelní záležitost sledovat souboj Davida s Goliášem stejné krve.


Sociální sítě pak pohoršil tweet europoslance Zahradila, kde se nad selfie politiků s juniorem, konkrétně právě s Kalouskem, dost ostře podivuje:



Zahradil to schytal nejen od twitterových celebrit a některých novinářů, ale i od spolustraníků. U Pavla Novotného, který juniora nedávno pozval do Řeporyjí, to asi patří k věci, u jiných to pak trochu překvapilo.


Přes ostřejší slovník totiž Zahradil položil poměrně relevantní otázku, nad kterou by se mnozí měli zamyslet bez emocí a urážek: Je vkusné, aby politici využívali Babiše juniora ve své kampani a zapojovali se tak do dramatického „boje“ syna s otcem? Není to právě to, co na jeho otci kritizují, tedy populismus? A zároveň tolik obehrané a této koalici vyčítané uhranutí Babišem?


Setkání, fotka s Babišem juniorem jistě získá nějaké lajky a pozornost, ale opravdu přinese i reálné voliče? A není to tak trochu zneužívání tohoto mladého muže s nelehkým osudem, byť si o to sám říká?


Takže společně s Janem Zahradilem doufáme, že už nikdo další „relevantní“ k podobným kouskům jako Kalousek nesáhne.

1 026 zobrazení

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page