top of page

ARCHIV

Advokát TOMÁŠ SOKOL: Pokoušel jsem se vyhubit KSČ pomocí práva

Aktualizováno: 6. 4.

Hostem dalšího dílu CEVRO Talks byl elitní právník, expert na trestní právo, bývalý politik a pedagog Vysoké školy CEVRO Tomáš Sokol. „Právo a morálku nelze oddělovat, ale nelze je ani automaticky slučovat,“ říká v úvodu rozhovoru s Jakubem Slavíkem z CEVRO.



CEVRO Talks je novým podcastem Vysoké školy CEVRO postavené na americkém modelu: působí zde významní akademici společně s předními odborníky z praxe. Mezi ně patří i elitní právník Tomáš Sokol.


 

„Představa, že umělá inteligence připraví kupní smlouvu je reálná. Myslet si ale, že advokát bude v budoucnu provozovatelem jakéhosi herního zařízení, je liché,“ uvádí k budoucnosti advokacie.


Jak se podle Sokola proměnil obor advokacie a kdo je ideální kandidát pro tuto práci? „Jako ministr jsem podle mě žádný průšvih neudělal. Nutno dodat, že novináři v té době nebyli tolik agresivní,“ říká na konto své politické kariéry. V rozhovoru se také zamýšlí nad tím, jak jsme se vypořádali s minulým režimem.


 

Moderátor: Jakub Slavík

Režie: Radek Ježdík, Martin Šafra

Dramaturg: Jiří Š. Cieslar

Výroba: Hotshots, s.r.o. 


 

Viděli jste CEVRO Talks s diplomaty Magdou Vášáryovou a Michaelem Žantovský?


CEVRO Talks je novým podcastem Vysoké školy CEVRO postavené na americkém modelu: působí zde významní akademici společně s předními odborníky z praxe. Mezi ně patří i bývalí diplomaté Magda Vášáryová a Michael Žantovský.

243 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page