top of page

ARCHIV

Předvolební projektor II: Dálnice soudruha Husáka, ANO, raději koblihu aneb koncentrovaná blbost

Nikoli jen významné předvolební události uplynulého týdne ve Zpětném projektoru: Dálnice soudruha Gustáva Husáka. Pandora Papers? Raději koblihu! Nekompetentní teta z ministerstva financí. Trest pobytu na svobodě. Vrchní zemský minnesänger a můžeme si za to sami.


Soudruzi Havlíček a Husák otevírají novou dálnici, 1980/2021, zdroj: FB Andreje Babiše/koláž ZP.

Dálnice soudruha Gustáva Husáka

Rekonstrukce naší páteřní dálnice D1 by měla být dle vyjádření našich vrcholných politiků po devíti letech u konce. Původně to sice mělo být o dva roky dříve, ale to zrovna nebyly žádné volby prvního řádu. A tak čeští řidiči museli počkat na letošní parlamentní volby. Sociální sítě politiků ANO se tak v poslednich dnech hemží fotkami zbrusu zrekonstruovaných úseků dálnice obvykle s popiskem, jak se jim to krásně jede. Kam bychom bez píle a vůle našich politiků dojeli, že? Proto chceme za celé ZP poděkovat především soudruhu Gustávu Husákovi, který tuto krásnou dálnici v roce 1980 nechal dokončit.


Podle proevropsky zaměřených facebookových skupin bychom si měli navíc uvědomit, že rekonstrukci D1 z 80 % zafinancovala Evropská unie. S ohledem na to, jak známe nakládání s financemi v české státní správě a v prostředí stavebních konglomerátů, bychom o štědrosti tohoto příspěvku raději pro dobro EU samotné pomlčeli.


Pandora Papers? Raději koblihu!

Další z řady účelových kampaní vedených proti Andreji Babišovi se rozjela minulou neděli. Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů přišlo se zjištěním, že Babiš převedl 381 milionů korun přes tajně zřízenou firmu na Britských Panenských ostrovech. Za tyto vyvedené peníze si pak měl koupit nemovitosti na francouzské Riviéře. Bomba! Skandál! Politická sebevražda! Ehm. No. Tak určitě. A nechcete raději koblihu?


Na tuto zničující kauzu zareagoval i předseda koaličního partnera ANO Jan Hamáček a na Twitteru v podstatě znovu nastínil sociálně-demokratickou červenou čáru znamenající nekompromisní odchod ČSSD z vlády, když se prokáže nějaká lumpárna Andreje Babiše:



Nekompetentní teta

O naondulované tetě z ministerstva financí se jak stávající guvernér ČNB (ten skoro už nejen nepřímo), tak i bývalý viceguvernér (ten ještě více na férovku) vyjadřují velmi nelichotivě. Zejména, když vláda nyní hokynářsky zkouší ČNB ovlivnit, aby nechala inflaci běžet, a tím se výše státního dluhu znehodnotila. Člověk aby se skoro bál, že si tetka na ten státní dluh půjčuje u Home Creditu. Dokáže, prosím, někdo ověřit, že tomu tak není?


Trest pobytu na svobodě

Jistý muž přepadl v České Lípě trafiku s injekční stříkačkou, a to proto, aby se dle svých slov mohl vrátit do vězení. To je samozřejmě takhle před zimou běžný případ. A dle logiky retributivní spravedlnosti by bylo na místě potrestat delikventa pobytem na svobodě, a to do doby, než se polepší, nebo dokud nepůjde do sebe a nezačne opět páchat kriminální skutky s nějakým pořádným motivem. Samozřejmě máme na mysli například nějaké ty kapesní krádeže, cosi nám napovídá, že v daném případě nepůjde o delikventa rekvalifikovatelného kupříkladu na dotační podvody. Takoví tráví zimu v nemovitostech na francouzské Riviéře, pokud se tedy nevěnují ve svých severnějších domovinách předvolební kampani.


Vrchní zemský minnesänger

Za royalisty (strana Koruna česká) v Praze kandiduje nyní do Poslanecké sněmovny i někdejší poslanec TOP 09, klasický filolog, Daniel Korte. V případě (pravda nepříliš pravděpodobného) úspěchu Koruny ve volbách a následného nastolení monarchického režimu by mohl p. Korte využít svých někdejších zkušeností ze sněmovny a stát se vrchním zemským minnesängerem. Mohl by tak v romantickém stylu vyhlašovat zpěvem novinky z oblasti zeměsprávy, například aktuálně přijaté novely stavebního zákona či výsledek převolby členů mediálních rad. Abychom tak řekli, jsme prooooo nááávrh!!! No a v každém případě, to by bylo něco, něco, no to by bylo něco ku zdaru!


Můžeme si za to sami

V levicovém maďarském deníku Népszva se údajně objevila úvaha na téma, že už nyní je zřejmé, že návštěva premiéra Orbána v České republice v uplynulém týdnu negativně ovlivní zdejší českou demokracii. Pokud jde o zdejší demokracii, tak maďarští novinářští kolegové mohou být v klidu, její degenerace, jakkoli citelná, nemá s krátkodobými pobyty visegrádského arciďábla nic společného. Zhoršování demokracie u nás nemá ostatně nic společného s žádnou ideologií, ruskými trolly, eurohujery, agenty CIA, ani s Orbánem nebo s Kaczyńskym. Na vině je všeobecně koncentrovaná blbost, lenost a chorobná posedlost sociálními sítěmi. Jako ostatně asi všude v západním světě. A my v ZP se s ohledem na poslední průzkumy čím dál tím více obáváme, že po nadcházejících volbách budeme mít témat ke komentování bohužel ještě více než doposud.


Vážení a milí čtenáři, takový byl Zpětný projektor, přejeme Vám krásný týden a dobrou volbu.


Redakce CEVRO ARENY.


 

Zpětný projektor přináší každé pondělí komentář k dění uplynulého týdne, nikoli nutně jen k významným událostem. Jedná se o nedůsledný retrospektivní editorial minulého týdne na CEVRO ARENĚ, ale i jinde.




367 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page