top of page

ARCHIV

Zpětný projektor: ANO, tak Přísaháme!

Nikoli jen významné události uplynulého týdne ve Zpětném projektoru: Kalouskův odchod ze sněmovny jako ďábelský plán? Muž bez roušky v DVTV. Co mají společného Bernieho palčáky se sněmovní restaurací? Kombajnér jde do politiky, hrozí koalice ANO, tak Přísaháme!? Český stát testuje digitalizaci na seniorech 80+ a Král je mrtev.


Zdroj: vysílání ČT, 14. 6. 2013.

Za všetko může Kalousek

Miroslav Kalousek po dvaadvaceti letech dobrovolně končí ve Sněmovně. Zpráva, která zasmušila jeho obdivovatele i zaryté nepřátele. Těžko lze mluvit o tom, že by tato informace všem „vyrazila dech“, ale na menší „wow“ nepochybně stačila. Přesto se okamžitě rozjela debata o tom, kam Kalousek směřuje, co bude dělat a co chystá. Ač to může dopadnout všelijak (přeci jen Kalousek se již před časem nechal slyšet, že z politického života zcela neodejde nikdy), tak zatím to vypadá, že skutečně nechystá nic. Z hlediska Andreje Babiše, který si na „za všetko může Kalousek“ vystavěl značnou část svého politického marketingu, by toto byl Kalouskův nejďábelštější plán všech dob.


Ring Volný

Poslanec Volný ve sněmovně předvedl extrémně obsažnou performanci, která nepochybně obohatí česká sociální média o různé memy, gify a hlášky na mnoho let dopředu. Na CEVROARENĚ již dříve vyšel podnětný článek o psychopatech v politice, o pasivně agresivní manipulaci a evolučních výhodách jejich působení v politice. Nicméně, jak se v článku upozorňovalo, tyto evoluční výhody se vztahují na psychopaty nadprůměrné a inteligentní. Toto je však psychopatie odlišného typu.


Muž bez roušky

V DVTV vystoupil kdosi bez roušky. A to je asi tak vše, co se o tom dá napsat.


Bernieho palčáky

Bernie Sanders oblékl pletené palčáky a vyrazil na inauguraci nového amerického prezidenta. Další mem. Tento zuřivý socialista (na americké poměry) jako vždy ukazuje, že se dá kázat voda, a přitom pít voda. Zato v pražské Sněmovní ulici vědí, že toto přísloví zní ve skutečnosti jinak. V parlamentní jídelně se tedy točí číšníci v tesilu, s motýlky a v bílých rukavičkách, které však nejsou chirurgické. Předpokládáme, že iniciátoři iniciativy Chcípl PES – Otevřeme Česko se nyní chytají za hlavu. „Tak ‚jídelna‘ bylo to řešení…!“ Nic proti číšníkům v tesilu.

Naježené chlupy v odstátých uších

Někdejší traktorista, pardon kombajnér, pozdější plukovník a následně celebrita Robert Šlachta opět zasahuje. V týdnu vstoupil do veřejného prostoru s „Přísahou“. „Přísaha“ bude politickým hnutím, které by zřejmě mělo dle Šlachtových představ do Strakovky vstoupit tentokrát bez soudního příkazu, konkrétně tedy na základě voleb. Zatím však Šlachta nebude k této politické operaci sdělovat do médií další podrobnosti. Bez komentáře. Při představě případné koalice ANO, tak Přísaháme, se jednomu ježí chlupy v odstátých uších.


Zkouška digitalizace na věkové skupině 80+

Registrační systém na očkování, který vláda spustila začátkem ledna, sice od počátku padal, neumožňoval registraci a vůbec byl tak složitý, že nejen IT odborníci kroutili hlavou, ale svůj účel do určité míry splnil. Pokud jím tedy bylo seznámit generaci 80+ s digitálními technologiemi. Pokud bylo jeho smyslem zajistit očkování pro tyto věkové skupiny, byl tento účel splněn spíše samotnému systému navzdory, a to hlavně organizací očkování na úrovni samotných nemocnic a obcí. Andrej Babiš tedy logicky oznámil, že on-line registrace dalších věkových kohort od února probíhat nebude. Není však důvod k obavám, digitalizace je sice chimérou a vakcín je poskrovnu, ale systém jako takový jakž takž běží.


Král je mrtev

Diskuzní publicistika přišla o jedno z největších, zakládajících a trendy nastavujících jmen. Sice i tato světově známá postava talkshow měla své temnější stránky v profesionálním i rodinném životě, ale to její význam výrazněji nesnižuje. Bez obav, předešlé řádky nejsou věnovány Jaromíru Soukupovi. Ten nás bude obohacovat i nadále. Zemřel Larry King. RIP.


Vážení a milí čtenáři, takový byl Zpětný projektor, přejeme Vám krásný týden.

Redakce CEVRO ARENY.


 

Zpětný projekor přináší každé pondělí komentář k dění uplynulého týdne, nikoli nutně jen k významným událostem. Jedná se o nedůsledný retrospektivní editorial minulého týdne na CEVRO ARENĚ, ale i jinde.

758 zobrazení

NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CI_Postgradualy_1200x627_09_17-1[2].gif
CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page